Вие се намирате тук: Новини -> Архиви

Гемиус спечели търга за измерване на интернет аудиторията в Турция

2013-03-15

Турция, февруари 2013 г. Gemius  -  водещата агенция за интернет проучвания за региона на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) – спечели търга като отново бе назначена от IAB Турция като официален доставчик на измервания на интернет аудиторията в страната. През новия период компанията планира да разшири допълнително обхвата на проучването си в Турция.

Съгласно победата в търга, организиран от IAB Турция, Gemius ще остане доставчик на официални данни за измерване на интернет аудиторията за най-малко още две години. Компанията присъства на турския пазар от 2009 г. насам и е вторият по големина пазар (след Русия), където Гемиус работи с 26.3 милиона интернет потребители и има с пенетрация от 43.9% (декември 2012 г.). Проучването, предоставено от "Гемиус" в сътрудничество с Ipsos KMG е стандарт, официално приет от IAB Турция.

В плановете за развитие на проучването в най-близко бъдеще влизат въвеждането на категоризация на сайтове, а на по-късен етап и на официално прилагане на мултимедийни материали, както и измерване на мобилни уебсайтове. Сред предложенията представени от Gemius пред IAB Турция има и иновация в представянето на gemiusAudience резултатите - публикуване на данни в реално време. Преди всичко, Gemius желае да помогне за растежа на турския онлайн пазар чрез предоставяне на подходящи инструменти от портфолиото си и обучение на местните играчи.

Навлизането в Турция с водещия ни Gemius продукт - gemiusAudience - през 2009 г. беше важно събитие за нашата компания. Победата в търга през 2013 е също толкова важна за нас, тъй като потвърждава доверието, което IAB Турция има към нас. Ние сме горди да осигурим еталона за измерване на интернет аудиторията в Турция, един от най-големите интернет пазари в Европа, и да покрием най-високите стандарти за качество, които се изискват от него. Победата над силната конкуренция в търга е доказателство за перфектното адаптиране на нашата оферта към турска онлайн действителност, както и за опита и разбирането на местните нужди. Ние ще направим всичко възможно този наш голем успех да се превърне в големи печалби за турската онлайн индустрия, чрез въвеждането на най-новите разработки в местното проучване на gemiusAudience, коментира Lauris Lietavietis, JIC Segment Director на Gemius, по повод победата на търга.

Обратно към списъка