Вие се намирате тук: Новини -> Архиви

Нови данни за мобилния интернет трафик в Gemius Ranking

2013-05-30

 

 

Мобилните телефони и таблети завладяват виртуалната реалност последователно, като делът им в интернет трафика расте от година на година. Ръстът на мобилната интернет популярност, открива нови възможности пред рекламодатели и издатели, чрез които те да достигнат до своите целеви аудитории, посредством онлайн кампании.

 

Гемиус е наясно с предизвикателствата, произтичащи от увеличаването на достъпа до онлайн услугите чрез мобилни устройства и с цел да повиши познанията относно моделите на използване на интернет, разшири моделите на използване на интернет в проекта gemiusRanking(www.ranking.bg). Това е възможно, чрез въвеждането на нов раздел PC vs. non-PC generated traffic.Новата статистикапредставя съотношението на трафика генериран от компютри (настолни, преносими компютри и др.) и трафик от други устройства, различни от компютър (мобилни телефони, таблети, телевизори и др.). Данните се актуализират на седмична база и са безплатни.

Гемиус, единственият доставчик на подробни данни за мобилен интернет трафик в страните от Централна и Източна Европа, Турция, Русия, Дания и в страните от Близкия изток и Северна Африка вярва, че ще допринесе за по-нататъшното развитие на онлайн индустрията в тези региони. Надяваме се, че този вид данни ще бъдат полезни и интересни за всички участници в рекламния сектор, от рекламодатели и агенции, чрез издателите, до съвместни комитети в индустрията.

Проектът gemiusRanking е уеб базиран софтуер, на основата на Гемиус измервания на интернет трафик проведени в Беларус, България, Хърватия, Чешката република, Дания, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Молдова, Полша, Русия, Сърбия, Словакия, Турция, Украйна, както и в страните от Близкия изток и Северна Африка. Той представлява класация на браузъри, търсачки, операционни системи, мобилни устройства и онлайн предпочитанията на населението, по отношение на техническите параметри на техните устройства (резолюция на екрана, дълбочина на цвета, или Flash версия).

 

Любезно Ви каним на посетите gemiusRanking(www.ranking.bg) и да разгледате новия раздел!

Обратно към списъка