Вие се намирате тук: Новини -> Архиви

Нова gemiusAudience услуга: Най-популярните уебсайтове в Македония

2013-07-25

Gemius - глобална компания и избop №1 при предоставяне на консултантски услуги и експертен опит за дигиталния свят в EMEA (Европа, Близкия изток и Африка), представи първите месечни резултати за най-популярните уебсайтове в Македония. Новият сайт от проекта gemiusAudience е стартиран по повод публикуването на първите официални резултати от измерването gemiusAudience в Македония. Сайтът беше пуснат в понеделник, 22. 07.2013.


Резултатите за Юни 2013 показват, че интернет потребителите в Македония представляват 55% от населението. Изразени като абсолютна стойност, това означава, че в Македония има  943 хиляди интернет потребители. Според проучването на gemiusAudience kurir.mk, puls24.mk и tocka.com.mk са сайтовете с най-голям интернет обхват.

TОП 5  Македонски уебсайтове

No.

Име

Обхват

 

1.

kurir.mk

31.75%

 
 

2.

puls24.mk

29.90%

 
 

3.

tocka.com.mk

27.06%

 
 

4.

motika.com.mk

25.56%

 
 

5.

femina.mk

24.03%

 
 

Източник: gemiusAudience, Юни 2013

Audience.mk е 21-ият уебсайт от проекта gemiusAudience, лансиран от Gemius. Проектът е сбор от уебсайтове, предоставящи данни за най-популярните сайтове, основани на измерване на интернет аудиторията, проведено от Gemius. Освен в Македония, такива измервания се провеждат още в Беларус, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Дания, Египет, Естония, Унгария, Йордания, Латвия, Литва, Полша, Русия, Саудитска Арабия, Чешката република, Република Молдова, Украйна и Обединените арабски емирства.

Каним Ви сърдечно да посетите Mакедонския gemiusAudience уебсайт!

Обратно към списъка