Вие се намирате тук: Новини -> Архиви

Нови услуги за gemiusRanking в Босна и Херцеговина и Македония!

2013-10-15

Гемиус пусна първите седмични резултати от gemiusTraffic проучването относно интернет трафика в Босна и Херцеговина и Македония. Проучването включва ранкинг лист за браузъри, търсачки, операционни системи, мобилни устройства и предпочитания на интернет населението,  по отношение на техническите параметри на инструментите, които използват за браузване в уеб сайтове (резолюция на екрана, дълбочина на цветовете или Flash версия).
През Август 2013г. интернет потребителите представляват около 49% за Босна и Херцеговина и 55% от населението в Македония. Резултатите от gemiusTraffic за Септември 2013г. показват, че най-популярната операционна система в Македония е Windows 7 – над 54% от импресиите са направени чрез използване на тази система. В Босна и Херцеговина и Windows XP (44% от импресиите), и Windows 7 (43% oт импресиите) са еднакво популярни. Когато става въпрос за мобилен интернет, около 7% от целия трафик в Босна и Херцеговина и Македония е генериран повече през устройства, отколкото през PC-та. В Босна и Херцеговина, Samsung е най-популярния производител за мобилни устройства – над 33% от имперсиите са генерирани, чрез използване на Samsung устройства. В Македония печелившия в този ранк е Apple – над 34% от импресиите са направени чрез Apple устройства.
Проекта gemiusRanking е колекция от 20 уебсайта за представяне на данни, които са базирани на извършено измерване от Гемиус за трафика на интернет сайтовете – освен Босна и Херцеговина и Македония – Беларус, България, Хърватска, Чешката Република, Дания, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Молдова, Полша, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Турция, Украйна, както и MENA региона.

За повече информация моля свържете се с Natalia Płomińska.

Обратно към списъка