Вие се намирате тук: Новини -> Архиви

Нова gemiusRanking услуга за Румъния.

2013-11-18

  Гемиус, глобална компания номер едно в района на Европа,Близкия Изток и Африка, която предлага експертни услуги в дигиталния свят, открива първия седмичен рипорт на резултатите от изледването gemiusTraffic, относно интернет трафика в Румъния. Проучването включва класификация на браузъри,търсачки,операционни системи,мобилни устройства и предпочитанията на онлайн населението от гледна точка на технически спецификации и на инструментите, които използват, за да сърфират в уеб пространството(резолюция, дълбочина на цвета или версия на Флаш).

  През Септември 2013г. интернет потребителите представляват 49% от населението на Румъния.Резултатите на gemiusTraffic показват, че най-използваната операционна система в Румъния е Windows 7- повече от 52% от посещенията са направени именно през тази система. Според класацията мястото на най-използван браузър заема  Chrome с над 41% от посещенията. Що се отнася до мобилните технологии, около 5% от трафика се осъществява от устройства различни от компютър. Apple е най-популярния производител на мобилни устройства като 46% от всички посещения са осъществени през устройства произведенни именно от тях.

  Проекта gemiusRanking сам по себеси е колекция от 21 уеб страници, предоставящи данни базирани на Гемиус измервания за трафик на интернет страници, проведени – освен в Румъния – в Беларус, Босна и Херцеговина , България, Хърватска,Чехия, Дания, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Русия,Сърбия, Словакия, Словения, Турция, Украйна, както и региона на Близкия Изток и Северна Африка.

Най-учтиво ви каним да посетите уеб страницата на Румънският gemiusRanking за да научите повече за тенденциите в румънското уеб пространство.

Обратно към списъка