Вие се намирате тук: Новини -> Архиви

Мобилния интернет се разраства с пълна сила

2013-12-13

Дания и Словакия имат най-голям дял от мобилния интернет трафик. Естония също показва най-динамичен растеж в този сегмент.

Гемиус анализира в кои страни потребителите се свързват към Интернет най-често с помощта на таблети и смартфони. Анализът обхваща всички пазари, на които компанията провежда измерване на интернет трафик. Анализирания период е от 4 до 10 Ноември 2013г.

Оказва се, че мобилният интернет е най-популярен сред потребителите в Дания (35% от интернет трафика идва от мобилни устройства). Сред страните от Централна и Източна Европа, Словакия е на първо място в това отношение (22%). Докато страната, в която интернет потребителите посещават уебсайтове основно от персонални компютри е Молдова (1% мобилни импресии).

 

Сравняването на годишните цифри показва, че всички изследвани страни отчитат увеличение при дела на мобилен интернет трафик. Най-динамичен растеж се наблюдава в Естония, където е имало трикратно увеличение на дела на мобилния интернет трафик. На второ и трето място в това отношение са Босна и Херцеговина и България (повече от два пъти увеличение). За разлика от това най-слабо развитие на мобилния интернет се наблюдава в Русия (увеличение 6-7%) .

Обратно към списъка