Вие се намирате тук: Новини -> Архиви

Нова gemiusRanking услуга и в Португалия

2014-01-03

Гемиус, глобална компания номер 1 в района на Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка предлагаща експертни услуги в дигиталния свят, публикува първите резултати от проучването gemiusTraffic касаещо интернет трафика в Португалия. Проучването класира браузъри, търсачки, операционни системи, мобилни устройства, давайки информация за предпочитанията на онлайн потребителите по отношение на техническите инструменти за сърфиране в мрежата.


Резултатите от gemiusRanking за м. Декември 2013 ще най-популярната операционна системата в Португалия е Windows 7-над 47% от импресиите се правят през тази система. Най-популярен браузър е Chrome 31.x държащ над 40% от всички реализирани импресии. Що се отнася до тенденциите по отношение на мобилните устройства, над 10% от всички импресии биват генерирани през такива. Най-популярният производител на мобилни устройства е Apple- над 57%  от мобилните импресии биват генерирани през устройства на производителя.


Проекта gemiusRanking представлява колекция от 22 уеб страници, предоставящи данни базирани на Гемиус измервания за трафик на интернет страници, проведени – освен в Португалия – в Беларус, Босна и Херцеговина , България, Хърватска,Чехия, Дания, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Турция, Украйна, както и региона на Близкия Изток и Северна Африка.


Може да посетите уеб страницата на португалския gemiusRanking на адрес- http://www.ranking.com.pt/, за да научите повече за тенденциите в португалското уеб пространство.

Обратно към списъка