Вие се намирате тук: Новини -> Архиви

Какво разглеждат мъжете онлайн?

2014-03-12

Спорт, коли, еротично съдържание и новини са любимия онлайн избор на мъжете. Гемиус провери кои тематични категории в уебсайтовете са най-интерeсни на мъжете.

Оказва се, че мъжете се чувстват най-привлечени от интернет теми, свързани със спорта, автомобилната промишленост, съдържание за възрастни и новини. Уебсайтовете, посветени на спорта са избор номер едно на мъжете в Турция (74%, които посещават тези сайтове са мъже), в Украйна (73%) и България (64%). Колите са любиматакатегория на мъжете в Чехия (67%) и Словакия (73%). В Унгария и Полша за мъжете най-привлекателни са интернет сайтовете за възрастни ( 69 и 62 процента). В Молдова от друга страна, мъжкото онлайн население се радва най-много на новинарските сайтове (56%).

За да научим кои тематични категории в уеб сайтовете привличат повечето мъже, първо е бил определен пола на потребителите (с отчитане на индикатор – съотношението на целевата група на потребителите към всички потребители, избрали дадената тематична категория в определен период от време). Анализът включва страните, в които Гемиус провежда изследвания за уебсайт категоризацията.

Цитираните данни произхождат от международното интернет проучване за измерване  (gemiusAudience), провеждано от Гемиус в повече от 30 страни. То има за цел да изследва броя и демографския профил на потребителите в Интернет, както и начина, по който те използват интернета. Изследването се извършва в съответствие с Gemius имуществена хибридна методология и в съответствие с Международния кодекс за поведение, ICC / ESOMAR.

Обратно към списъка